Младинска Размена против говорот на омраза NO HATE, одржан во Норич, Англија

Младинска Размена против говорот на омраза NO HATE, одржан во Норич, Англија

Во периодот помеѓу 25 Февруари – 5 Март, 2019 година 10 млади учесници од Младински Совет Нова Генерација учествуваа на младинската размена “No Hate” која се одржа во Норвич, Англија. Останати земји партнери на проектот беа: Турција, Литванија, Англија и…

Read More
Младинска Размена за полова еднаквост од 19 до 26 Април,”Human Being” одржан во Истанбул, Турција

Младинска Размена за полова еднаквост од 19 до 26 Април,”Human Being” одржан во Истанбул, Турција

Во периодот помеѓу 19 April – 26 April, 2019 година 6 млади учесници и еден младински лидер од Младински Совет Нова Генерација учествуваа на младинската размена “Human Being” која се одржа во Istanbul, Turkey. Останати земји партнери на проектот беа:…

Read More

Human rights for Better future

Capacity building project ‘Advocacy for Human Rights: Share to change” will be implemented by consortium of 7 partners working on common goal: to train young people and raise their awareness on human rights issues. It will consist of 2 Main…

Read More

HANBOOK ON GENDER EQUALITY

Handbook "Gender Through the Screen" is standing to teach and provide knowledge and recommendation to youth workers for fair and equal portraying the genders and share tips and tricks about ethical media conduct in youth work related to gender equality.…

Read More
Промоција на сликовницата „Огледало на културите“

Промоција на сликовницата „Огледало на културите“

Минатиот петок беше сведок на новата сликовница „Огледало на културите“ која осамна на истоимената изложба на културни артефакти на културите кои живеаат во Македонија. Сликовницата цели кон претставување на културните заедници кои живеаат во Република Македонија преку еден поинаков, интерактивен…

Read More
Младинска Размена Во “Open The Doors. Go Outdoor” Во Нистед, Данска

Младинска Размена Во “Open The Doors. Go Outdoor” Во Нистед, Данска

  • November 15, 2018
  • News

Во периодот помеѓу 11 Октомври – 18 Октомври, 2018 година 8 млади учесници од Младински Совет Нова Генерација учествуваа на младинската размена “Open the doors. Go Outdoor” која се одржа во Нистед, Данска. Останати земји партнери на проектот беа: Турција,…

Read More
“NEETs In NEED” третиот дисеминациски настан спроведен во Скопје

“NEETs in NEED” третиот дисеминациски настан спроведен во Скопје

Денес младите имаат многу можности да ги подобрат своите капацитети и да избегнат да бидат NEETs (Not in Employment,  Education or Training). Главната цел на проектот NEETS во NEED е активирање на неактивните млади. Ова е проект финансиран од Еразмус…

Read More