Младинска размена “LESS SCROLLING, MORE LIVING!”,19-27 Ноември 2019 – Аснаес, Данска

Младинска размена “LESS SCROLLING, MORE LIVING!”,19-27 Ноември 2019 – Аснаес, Данска

Еднонеделен проект, зпочна на 19ти и заврши на 27ми ноември, 2019, во малото градче Аснаес, во Данска. Учествуваа 56 млади претставиници на организации од 7 различни земји: Данска, Северна Македонија, Шпанија, Италија, Србија, Бугарија и Турција. За време на тие…

Read More
Семинар ‘Increasing Quality Of Activities Targeting Rural Youth’ 09 – 16 Ноември 2019 – Струга, Северна Македонија

Семинар ‘Increasing Quality of Activities Targeting Rural Youth’ 09 – 16 Ноември 2019 – Струга, Северна Македонија

Последниот настан од проектот ‘Increasing Quality of Activities Targeting Rural Youth’, се одржа во Струга, Северна Македонија, во периодот од 09 – 16 Ноември, 2019, во хотел Солферино. Овој настан е семинар и претставува петта и последна активност на проектот.…

Read More
Младинска размена “Perform Culture” 11-19 Oктомви, 2019 во Дијабакир, Турција

Младинска размена “Perform Culture” 11-19 Oктомви, 2019 во Дијабакир, Турција

Младинска размена “Perform Culture” , 11-19 October, 2019 во Дијабакир, Турција Младинската размена “Perform Culture” беше одржана во Дијабакир, Турција и во неа земаа учество 60 млади луѓе кои доаѓаа од: Норвешка, Шветска, Турција, Литванија, Полска и Северна Македонија. Главната…

Read More
Младинска размена ‘Increasing Quality Of Activities Targeting Rural Youth’ 01 – 08 октомври 2019, Призрен, Косово

Младинска размена ‘Increasing Quality of Activities Targeting Rural Youth’ 01 – 08 октомври 2019, Призрен, Косово

Проектот „Зголемување на квалитетот на активностите насочени кон руралните млади“ се одржа во Призрен од 1 до 8 октомври 2019 година и успешно ги зближи младите луѓе од различни земји да работат на повеќе теми. Овој настан е младинска размена…

Read More
Младинска размена “Градиме Инклузивно Општество: Сите се Добредојдени“ – 11-19 Септември, Истанбул, Турција

Младинска размена “Градиме Инклузивно Општество: Сите се Добредојдени“ – 11-19 Септември, Истанбул, Турција

60 млади луѓе од најразлични делови од Европа беа дел од младинската размена на тема  “Building Inclusive Society: Everyone Welcome“ кој се одржа во градот кој изобилува со историја, архитектура и убавина како ретко кој во светот. Ориенталниот вкус на…

Read More
Младинска размена “YES LOVE” 1 – 8 Септември 2019, Меркин, Литванија

Младинска размена “YES LOVE” 1 – 8 Септември 2019, Меркин, Литванија

На младинската размена “Yes Love“ одржана од 1 до 8 септември во Меркин, Литванија учесници беа државите: Литванија, Велика Британија, Чешка, Данска, Северна Македонија и Турција. Дел од овој проект беа 60 учесници, чија цел беше да се осврнат на…

Read More