Толку различни, но сепак исти

Толку различни, но сепак исти

Во периодот од 19ти до 27ми октомври во Мурска Собота во Словенија се одржа Еразмус младинска размена со тема „Толку различни, но сепак исти“. На оваа младинска размена учествуваа 8 членови на нашата организација „Младински Совет Нова генерација“. На размената…

Read More
Членовите на Младинскиот Совет Нова Генерација учествуваа на проект за полова еднаквост во Нистед, Данска

Членовите на Младинскиот Совет Нова Генерација учествуваа на проект за полова еднаквост во Нистед, Данска

Во периодот од 01-08 октомври 2018 година во градот Нистед, Данска, беше спроведена младинската размена "Жена, Маж или Човек". Проектот е финансиран од програмата Еразмус плус и беше имплементиран од страна на Данската интеркултурна организација. Се собраа 48 лица, кои…

Read More